سلامت روحی, عمومی, مقالات

۸ روش برای شروع بهبود کودک درون

۸ روش برای شروع بهبود کودک درون

کودک درون از آن مفاهمی است که به صورت منظم در طول زندگی‌تان چندین بار با آن روبرو شده اید. اما تا به حال به صورت دقیق به آن فکر کرده اید؟ این که اصلا کودک درون چه معنایی می‌دهد و چه نقشی در سلامت روانی شما دارد؟ چگونه می‌توان این کودک درون را بیدار کرد و آن را بهبود بخشید. ما در این مطلب قصد داریم تا به صورت کامل شما را با مفهوم کودک درون و روش‌های بهبود آن آشنا کنیم.

کودک درون چیست؟

بسیاری از افراد این تصور را دارند که مفهوم کودک درون به این معنی است که بخشی از مغز انسان فقط دارای تصورات و افکار کودکانه باشد. این تصور کاملا غلط است. اصطلاح کودک درون به عنوان جنبه کودکانه از ذهن ناخودآگاه انسان تعریف می‌شود. در واقع این بخش نشان دهنده کودکی است که ما قبلا بوده‌ایم و دارای دو جنبه مثبت و منفی است.

در واقع نیازهای برآورده نشده و تمامی احساس سرکوب شده ما در دوران کودکی و هم چنین معصومیت کودکانه و شور و شوق طبیعی همه جزئی از این ذهن ناخودآگاه ما است. در واقع کودک درونی ما، بازنمایی از خودمان است در دوران کودکی. در واقع هنگامی که در کودکی شما، برخی احساسات سرکوب شده‌ای وجود داشته باشد، می‌تواند در بزرگسالی خودش را به گونه‌ای بروز دهد.

این احساسات سرکوب شده می‌تواند از طریق والدین، مدرسه و دانشگاه و همچنین قوانین و معیارهایی که در جامعه وضع شده است و تلاش دارند ما را به یک انسان بهتر بدل کنند، به وجود می‌آید. به صورت کلی خوب است که این مرز‌ها و محدودیت‌ها وجود داشته باشد، اما همین‌ها باعث می‌شوند که کودک درون افراد احساس ناراحتی، غم، عصبانیت و ضربه ناشی از احساس طرد شدگی را با خود حمل کند.

 

نمونه‌هایی از جملاتی که به کودک درون لطمه می‌زند

همانطور که پیش‌تر گفته شد، جملات و قوانینی هستند که می‌توانند به راحتی، بر روی کودک درون تاثیرات مخربی را بگذارند. این جملات می‌توانند از سمت والدین، دوستان و جامعه گفته شوند. از جمله این گفته‌ها می‌توان به مثال‌های زیر اشاره کرد:

  • بهتر است آن چیزی که فکر می‌کنی را به زبان نیاوری
  • برای آن هدف تلاش نکن، زیرا به دستش نمی‌آوری
  • تو به اندازه کافی باهوش نیستی
  • تو باید تلاش کنی تا دیگران را از خودت راضی نگه داری
  • تو نمی‌توانی…
  • و…

اگر می‌خواهید ریشه اصلی برخی از چالش‌های خودتان در بزرگسالی را پیدا کنید، باید بر کودک درونتان متمرکز شوید و سعی کنید با آن ارتباط برقرار نمایید. ما در ادامه ۸ روش مهم برای بهبود کودک درون را برای شما عنوان می‌کنیم تا به سلامت روان برسید.

 

چگونه می‌توان فهمید که کودک درونتان آسیب دیده است؟

یک سوال اساسی که این وسط به میان می‌آید این نکته است که از کجا بدانیم که کودک درونمان آسیب دیده است و نیاز به مراقبت از کودک درون داریم؟ در واقع پاسخ ساده است. اگر برخی از این علائمی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم را دارا هستید، باید بدانید که مشکلی برای کودک درونتان پیش آمده و باید برای بهبود کودک درون خود تلاش کنید.

  • احساس می‌کنید که در عمیق‌ترین قسمت‌های خودتان مشکلی پیش آمده است.
  • زمانی که از نقطه امن خود خارج می‌شوید، احساس اضطراب می‌کنید.
  • سعی می‌کنید تا بقیه را از خودتان راضی نگه دارید.
  • احساسات قوی هویتی ندارید.
  • به صورت کامل با اطرافیان خودتان درگیر هستید.
  • شما احساسات خودتان را نگه می‌دارید و به سختی از آن‌ها دل می‌کنید.
  • شما احساس‌عدم کفایت دارید.
  • شما نسبت به خودتان سخت گیر هستید.
  • به سختی می‌توانید متعهد شوید و به کسی اعتماد کنید.
  • به سختی می‌توانید از یک رابطه جدا شوید حتی اگر وجود آن رابطه برای شما مضر باشد.

نشانه‌های بیشتری برای اینکه بفهمید برای کودک درونتان مشکلی پیش آمده، وجود دارد. اگر متوجه شدید که دارای یک کودک درون آسیب دیده هستید، باید برای بهبود و مراقبت از کودک درونتان اقدام کنید.

بهبود کودک درون به چه معناست؟

بهبود کودک درون یا مراقبت از کودک درون در واقع بخشی اساسی از کار بر روی خود و کار بر روی درون خود است. روان درمانی مسیری است برای تبدیل شدن از شخصی که هستید، به شخصی که می‌توانید باشید. در این مسیر مراقبت و بهبود کودک درون، نقس بسیار مهمی دارد. برای مراقبت از کودک درون و بهبود کودک درون آسیب دیده باید در ابتدا با آن ارتباط برقرار کنید.

سعی کنید تا کودک درونتان را پیدا کنید و او را در آغوش بکشید. این اتصال بین شما و کودک درون آسیب دیده شما می‌تواتد منشا بسیاری از هراس ها، ترس ها، ناامنی‌ها و نگرانی‌های شما را کشف کند. به کمک بهبودی کودک درون خود، می‌توانید مسائل را به صورت ریشه‌ای رفع و رجوع کنید. حال بیایید تا ببینم که یک کودک درون آسیب دیده را چگونه می‌توان بهبود بخشید.

چگونه کودک درون آسیب دیده را درمان کنیم؟

در اعماق همه ما، خاطرات و تجربه‌هایی از کودکی وجود دارد که با آن‌ها زندگی می‌کنیم. این خاطرات به صورت مستقیم بر روحیات ما تاثیر می‌گذارند و با زمان حال در ارتباط هستند. کودک درونی ما منبع نشاط و خلاقیت ماست و ایجاد رابطه با کودک درونمان می‌تواند به بهبود مشکلات عاطفی ناشی ازعدم ارج نهادن به این قسمت از خود در بزرگسالی کمک کند.

فشارهای بسیار زیادی در زندگی بزرگسالی ما وجود دارد که شعله آتش کودک درونی ما را تهدید می‌کند. با برقراری ارتباط با کودک درون می‌توانید او را در برابر این فشار‌ها محافظت کنید. در ادامه به ۸ روش بهبود کودک درون اشاره خواهیم کرد.

۱- کودک درونی خود را بپذیرید

اولین قدم در بهبودی کودک درونی شما، پذیرش آن است. هر کسی می‌تواند با کودک درون خودش ارتباط برقرار کند اگر او حضور آن کودک را قبول داشته باشد. اگر نسبت به کاوش در احساسات گذشته‌تان تردید دارید یا در مقابل آن مقاومت می‌کنید، روند بهبود شما سخت خواهد بود. فرآیند پذیرفتن و قبول داشتن کودک درون، بیشتر شامل شناخت و پذیرش مواردی است که در کودکی باعث ناراحتی شما شده است.

کنکاش کردن این آسیب‌ها و بیرون کشیدن آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا آن‌ها را بهبود ببخشید. با این حساب، پذیرفتن کودک درون به مانند یک فرد زنده و با هویت خارجی می‌تواند بسیار مفید باشدو از انجام آن هراس نداشته باشید.

۲- به صحبت‌های کودک درون خود به خوبی گوش کنید

اکنون که کودک درون آسیب دیده خود را قبول کردید و با آن ارتباط برقرار کردید، وقت آن است که به احساسات او به خوبی گوش کنید. این احساسات غالباً در موقعیت‌هایی به وجود می‌آیند که می‌توانند احساسات ناراحت کننده و یا زخم‌های قدیمی را به خاطر شما بیاورند.

این احتمال وجود دارد که از نیازهای برآورده نشده خود عصبانی باشید، یا از رها شدن و طرد شدن خود احساس ناامنی و آسیب‌پذیری داشته باشید. اگر بتوانید این احساسات را به وقایعی که در کودکی تجربه کرده‌اید بازگردانید، متوجه می‌شوید که موقعیت‌هایی در بزرگسالی وجود دارد که همان وقایع را برای شما تداعی می‌کند.

از این رو گوش دادن به احساسات کودک درون به جای از بین بردن و دفع آن، به شما در شناسایی و تایید پریشان خاطری که تجربه کرده اید، کمک می‌کند.

۳- یک نامه برای کودک درون خود بنویسید

برای بهبود کودک درون و مراقبت از آن باید با او ارتباط برقرار کنید. برای شروع گفتگو توصیه می‌شود که یک نامه برای کودک درون آسیب دیده خود بنویسید. شما می‌توانید دیدگاه‌ها و نظرات بزرگسالی خودتان را درباره خاطرات کودکی خود بنویسید یا با ارائه یک توضیح درباره شرایط ناراحت کننده‌ای که در آن زمان نمی‌دانستید، نامه خود را شروع کنید.

یک نامه این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهد که با اطمینان پیام‌هایی را به سمت خودتان ارائه کنید و بدین صورت دست به مراقبت از کودک درون خود بزنید. چند سوال در نامه می‌تواند به ادامه گفتگو شما کمک کند:

  • چه احساسی داری؟
  • چگونه می‌توانم از تو حمایت کنم؟
  • از من چه توقعی داری؟

نوشتن این سوالات اغلب باعث می‌گردد که شما به یک پاسخ صحیح و سرراست دست پیدا کنید و مدتی بعد کودک درون شما احساس آرامش و امنیت می‌کند.

۴- مدیتیشن را تمرین کنید

به کمک مدیتیشن و مراقبه به راحتی می‌توانید با کودک درون خود ارتباط برقرار کرده و با او صحبت کنید. مدیتیشن فواید بسیار زیادی برای سلامت جسمانی، عاطفی و روانی شما دارد و حتی تعدادی از موارد مدیتیشن مستقیما برای کار بر روی کودک درون طراحی شده است.

اول باید بدانید که مدیتیشن باعث افزایش خودآگاهی ذهنی شده و به شما می‌آموزد که به احساساتی که در زندگی روزمره دارید توجه بیشتری داشته باشید. دوم هم اینکه مدیتیشن به شما کمک می‌کند تا احساسات ناخواسته را راحت‌تر رفع کنید. بدین صورت شما می‌توانید احساسات را در زمان بروزشان بپذیرید و به راحتی آن‌ها را بیان کنید.

از سوی دیگر شما به کمک مدیتیشن می‌توانید احساس عشق را به کودک درون خود منتقل کنید و این روش را به عنوان یکی از مهمترین روش‌های بهبود کودک درون به شما معرفی می‌کنیم.

۵- الگو برداری کنید

یکی از راه‌های بهبود کودک درون آن است که تجارب چالش برانگیز یا گیج کننده احساسات خودتان را یادداشت کنید و با کمک یک الگو برداری صحیح، دست به بهبود کودک درونتان بزنید. همانطور که الگو برداری می‌تواند به شما کمک کتد که آن تغییرات لازم را در زندگی خود ایجاد کنید، می‌تواند به کودک درون آسیب دیده شما هم کمک کند تا الگوهای غیراصولی را کنار بگذارد.

زمانی که ذهنیتی درست ایجاد کردید چند خاطره و هر احساسی را که با آن خاطرات در ارتباط است را بنویسید. البته نیازی نیست خیلی دقیق به آن‌ها بپردازید. فقط اجازه دهید که افکار شما روی کاغذ جاری شود. بیان آن‌ها به روشی کنترل نشده به شما کمک می‌کند تا به قلب کودک درون خود نفوذ کنید.

۶- شادی‌های کودکی خود را بازگردانید

با اینکه بزرگسالی مسئولیت‌های زیادی را بر روی دوش شما قرار می‌دهد، اما آرامش و بازی هر دو از مولفه‌های اساسی برای بهبود کودک درون شما به حساب می‌آید. اگر دوران کودکی شما فاقد تجربیان شیرین و مثبت بوده است، سعی کنید با آن جنبه بازیگوش کودک درونتان ارتباط برقرار کرده و زمانی را برای تفریح اختصاص دهید. این کار به مراقبت از کودک درون بسیار کمک می‌کند.

یکی از راه‌های یاری رساندن به کودک درون آسیب دیده، لذت بردن از اتفاقات و چیزهای کوچک است. لذت بردن از یک بستنی چوبی، لذت بردن از یک قدم زدن و یپاده روی تنهایی، بازی کردن با اطرافیان و یا بچه‌هایتان و خندیدن با دوستانتان را امتحان کنید.

۷- در را باز بگذارید!

نه اینکه درب اتاق خود را باز بگذارید! این یک اصطلاح است از اینکه روند بهبود کودک درون شما پایانی ندارد. این مسیر به مثابه یک سفر بدون پایان است. شما با برقراری ارتباط با کودک درونتان این درب را باز کرده اید. حال باید این درب ارتباط با کودک درون خود را همیشه باز بگذارید و هر چه جلوتر می‌روید بیشتر از او مراقبت کنید.

۸- از یک مشاور کمک بگیرید

ضربه‌هایی که در گذشته خورده اید، اکنون می‌توانند بسیار ناراحت کننده باشند. یک مشاور تلاش می‌کند تا با مراقبت از کودک درون شما فضای امنی ایجاد کند تا شما بتوانید به راحتی بهترین مسیر را برای برطرف کردن این احساسات و خاطرات منفی از خودتان پیدا کنید.

مشاورین درواقع تشخیص می‌دهند که چگونه تجربیات دوران کودکی و سایر رویدادهایی که در گذشته برای شما رخ داده است، چگونه بر روی زندگی، روابط و سلامت روانی شما تاثیر می‌گذارند. پس در مسیر مراقبت از کودک درون آسیب دیده، حتما از یک مشاور خبره کمک بگیرید.

نتیجه گیری

بسیاری از مشکلات روحی و روانی ما ریشه در خاطرات کودکی ما دارند. کودک درون اصطلاحی است که به قسمتی از ذهن ناخوداگاه ما اشاره دارد که این خاطرات و احساسات سرکوب شده در آن وجود دارد. اگر احساس می‌کنید که کودک درون آسیب دیده دارید، باید هرچه سریع‌تر مسیر درمان و بهبود کودک درون خودتان را شروع کنید. در این مسیر می‌توانید از مشاورین مختلف نیز کمک بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید