۷ نکته ضروری در استفاده از جعبه کمکهای اولیه
یکی از اقدامات ضروری در هر مکانی، داشتن جعبه کمکهای اولیه و دانستن اصول کمکهای اولیه است.
تجربه زندگی همه ما ثابت کرده است که حادثه هیچ گاه خبر نمیکند و در هر لحظه و مکانی، امکان وقوع حوادثی مانند تصادف، انفجار، سیل، زلزله و… وجود دارد. در این مواقع، آگاهی از اصول کمکهای اولیه و مهمتر از آن، داشتن تجهیزاتی مانند کیف کمکهای اولیه، برای امدادرسانی سریع و به موقع به آسیب دیدگان، ضروری است.
بنابراین، دانستن اصول کمکهای اولیه و فراگیری آن به تمام افراد توصیه میشود. در صورتی که علاقمند به شناخت کیف کمکهای اولیه هستید، با ما در این مقاله همراه باشید.
جعبه کمکهای اولیه چیست؟
جعبه کمکهای اولیه، کیف یا جعبهای است که شامل تجهیزاتی برای انجام کمکهای ضروری و اولیه، پس از وقوع یک حادثه است.
این وسیله حیاتی، یکی از لوازم ضروری در هر مکانی، از جمله منازل، مغازه ها، مدارس و مراکز آموزشی، مراکز خرید، اداره ها، داخل خودروها و غیره است.
همچین میتوانید در مواقع سفر و حتی در صورتی که نوزادی دارید، از جعبه کمکهای اولیه نوزاد یا مخصوص سفر استفاده کنید.
تجهیزات کیف کمکهای اولیه
شاید سوال شما نیز باشد که کیف کمکهای اولیه شامل چه تجهیزاتی است؟
نمی توان پاسخ دقیقی به این سوال داد، چرا که برحسب نوع نیاز، لوازم مصرفی پزشکی داخل این جعبه نیز متفاوت است و لوازم و وسایل گوناگونی را شامل میشود.
برای مثال جعبه کمکهای اولیه اورژانس با کیف کمکهای اولیه کوهنوردی از نظر نوع وسایل و ملزومات متفاوت است. همچنین کیف کمکهای اولیه هلال احمر با کیف کمکهای اولیه نظامی از نظر حجم و تنوع وسایل داخل جعبه نیز متفاوت است
البته حداقل تجهیزاتی لازم است تا بتوان عنوان جعبه کمکهای اولیه را به این کیف، نسبت داد. به طور کلی، این جعبه شامل محتویات ضروری مورد نیاز در مواقع اضطراری است که شامل مواردی مانند گاز استریل، بانداژ، چسب زخم، بتادین، پد چشمی، گاز وازلینه، قیچی، پنبه، چسب ضد حساسیت و دفترچه راهنما درون جعبه است.
شما میتوانید در مواقع ضروری، برای نجات مصدوم و جلوگیری از وارد آمدن آسیبهای احتمالی بیشتر، از این نوع تجهیزات پزشکی کاربردی استفاده کنید. پس توجه داشته باشید که وسایل و داروهایی که موارد مصرف بیشتری دارند و ضروری هستند را حتما در این جعبه جای دهید.
موارد ضروری در استفاده از جعبه کمکهای اولیه
۱) قبل از شروع هر برنامه، کلیه لوازم کیف امداد و نجات را با فهرستی که از قبل تهیه کرده اید، کنترل کنید تا موردی جا نماند.
۲) جعبه و به خصوص داروها، همیشه دور از دسترس کودکان قرار گیرد.
۳) برچسبی بر روی شیشه هر یک از داروها برای جلوگیری از استفاده اشتباه، درج شود.
۴) به تاریخ انقضای داروها توجه کنید، زیرا بعضی از داروها را فقط تا تاریخ معینی میتوان بکار برد و پس از مدت مشخص، خاصیت خود را از دست میدهند. در این موارد، نه تنها اثر داروها از بین میرود، بلکه ممکن است باعث مسمومیت شود.
۵) به تداخلات دارویی و پیشامدها و عوارض احتمالی مصرف آن، حتما توجه داشته باشید.
۶) بهتر است کیف کمکهای اولیه در دمایی بین ۲ تا ۳۰ درجه سانتی گراد نگهداری شود.
۷) هنگامی که چراغ قوه را استفاده نمیکنید، بهتر است باطریهای آن را خارج و پیش از هر برنامه، باطری نو در آن جایگزین کنید.
۸) در صورت مصرف هر کدام از لوازم کیف کمکهای اولیه، باید در نزدیکترین زمان و پیش از شروع برنامه بعدی، آن وسیله را جایگزین کرد.
قیمت کیف کمکهای اولیه
با توجه به ضرورت داشتن جعبه کمکهای اولیه در هر مکانی، کیفهایی با قیمت خوب و مناسب برای کلیه افراد طراحی شده است و به راحتی میتوانید مدل دلخواه را با توجه به نیاز خود خریداری کنید.
انواع جعبههای کمکهای اولیه در سایزهای مختلف و با کاربردهای گوناگون برای موارد مصرف متفاوت از جمله در خانه، داخل خودرو، اداره ها، سازمان ها، ارگانها و سایر مکانهای دیگر در دسترس است که در صورت نیاز میتوانید به جعبه کمکهای اولیه موجود در سایت هلث طب مراجعه کنید.
قیمت کیف کمکهای اولیه با توجه به جنس و تجهیزات داخل آن، متفاوت است و البته در حد توان خرید کلیه افراد و سازمان ها، طراحی شده است.
امیدواریم فرهنگ استفاده از جعبه کمکهای اولیه در بین تمام افراد عمومی شود و هر یک از ما بتوانیم به فراخور نیاز فعلی خود و مجموعهای که در آن ساکن یا مشغول فعالیت هستیم، . کیفی با محتویات ضروری برای مواقع امدادرسانی پس از حوادث، در اختیار داشته باشیم.